Aproximativ 600 de milioane de barbati din lumea intreaga obisnuiesc sa poarte cravata. Un german, de exemplu, are in medie 20 de cravate. Americanii nu se lasa mai prejos si cheltuiesc mai mult de un miliard de dolari pentru a cumpara 100 milioane de cravate anual! Asta inseamna in medie o cravata la fiecare barbat peste 20 de ani din SUA. Cravatele sunt folosite pentru evidentierea statutului social, ocupatiei, identitatii sau a apartenentei de un grup.

 

      Un barbat elegant este definit atat de maniere, pantofi, costum, ceas, cat si de cravata. Iar tipul de cravata pe care il alegem, precum si tipul de nod, difera in functie de statura, de camasa (gulerul camasii), precum si de eveniment. Afla mai jos care sunt principalele noduri de cravata, conform nodlacravata.ro.

1.       Nodul simplu sau nodul clasic de cravata reprezinta cel mai des intalnit si cel mai simplu de facut nod la cravata. Se face si se desface foarte usor. Nodul simplu se potriveste la marea majoritate a cravatelor si la majoritatea gulerelor de camasa.

 nod_simplu_la_cravata_1nod_simplu_la_cravata_2nod_simplu_la_cravata_3nod_simplu_la_cravata_4nod_simplu_la_cravata_5

2.       Nodul dublu-simplu (sau nodul Printului Albert) este similar cu nodul simplu de cravata. Diferenta intre cele doua noduri de cravata consta intr-o infasurare dubla a cravatei la pasul doi. Din cauza acestei infasurari duble, nodul va folosi mai mult din lungimea cravatei. Nodul dublu simplu se potriveste cel mai bine barbatilor scunzi de statura. Nodul dublu este ideal pentru camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea.

 nod_dublu_la_cravata_1nod_dublu_la_cravata_2nod_dublu_la_cravata_3nod_dublu_la_cravata_4nod_dublu_la_cravata_5

3.       Nodul Windsor (numit si nodul "Full Windsor" sau "Dublu Windsor") poarta numele celui care l-a consacrat - Ducele de Windsor. Acest nod de cravata este un nod tipic in Anglia. Dupa nodul simplu, acest nod de cravata este unul dintre cele mai folosite. Nodul Windsor este un nod mare, cu un volum mai mare decat celelalte noduri de cravata, fiind recomandat la camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea. Daca doriti un nod mai mic, va recomandam nodul Half Windsor, un nod la moda in prezent.

 nod_windsor_la_cravata_1nod_windsor_la_cravata_2nod_windsor_la_cravata_3nod_windsor_la_cravata_4nod_windsor_la_cravata_5

4.       Nodul Jumatate Windsor (numit si nodul "Half Windsor" sau "Windsor simplu") este mai putin voluminos fata de nodul Windsor. Nodul Jumatate Windsor este recomandat la cravatele subtiri si la camasile descheiate.

nod_jumatate_windsor_la_cravata_1nod_jumatate_windsor_la_cravata_2nod_jumatate_windsor_la_cravata_3

5.       Nodul mic (sau nodul Kent) este un nod destul de mic, asa cum ii spune si numele. Pentru a il face, nu este nevoie de atat de multe miscari, precum la nodul clasic de cravata sau la nodul Windsor. Nodul mic foloseste mai putin din lungimea cravatei, de aceea el este recomandat barbatilor inalti. Chiar daca este un nod mic, gradul de dificultate este ridicat, deoarece iti trebuie o anumita indemanare pentru a il face.

nod_mic_la_cravata_1nod_mic_la_cravata_2nod_mic_la_cravata_3nod_mic_la_cravata_4

Ultimele stiri

Edit

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • Ultimele stiri
Salvează
Anulează
Reset

Economie

Uniqa Asigurări ţinteşte 2.000-3.000 de clienţi într-un an cu o nouă poliţă de

Uniqa Asigurări ţinteşte 2.000-3.000 de clienţi într-un an cu o nouă poliţă de sănătateAsigurările de sănătate, unul dintre cele mai dinamice segmente ale pieţei de profil, a stârnit şi interesul

Joi, 20 Octombrie 2016 Comentarii

NewsletterPrimeşte HTML?

Site-ul apare in Directorul Kappa