Îşi vor face curaj şi alte companii private să vină la Bursă? Oferta de listare a MedLife este cea mai mare din istoria bursei româneşti

Listarea MedLife, cel mai mare furnizor de servicii me­di­cale private, la Bucureşti s-a încheiat cu succes, în sensul în care oferta de vânzare a 8,8 milioane de acţiuni a fost pla­sa­tă la un preţ de 26 lei, iar acţiunile ar putea să intre mier­curi la tranzacţionare.„Este un succes listarea în sine. Era de aşteptat că cei doi intermediari vor plasa oferta“, consideră Rareş Nilaş, analist pe piaţa de capital.

Preţul final al ofertei publice iniţiale (IPO) pentru com­pa­nia deţinută în proporţie de 51% de fondatori, adică de fa­milia Marcu, a fost de 230 milioane de lei, ceea ce în­seamnă că MedLife este cea mai mare IPO privată din is­to­ria pieţei de capital româneşti.
Spre comparaţie, Teraplast, companie antreprenorială care a înregistrat precedentul success de listare la Bucureşti, în 2008, reuşea atunci să strângă  51 de milioane de lei de la investitori.

Sursa zf.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele stiri

Edit

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • Ultimele stiri
Salvează
Anulează
Reset

Economie

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în 2017Practic Bucureşti (PRBU), companie care are drept obiect de activitate închirierea şi subînchirierea spaţiilor imobiliare, şi-a bugetat pentru 2017 o

Luni, 19 Decembrie 2016 Comentarii

NewsletterPrimeşte HTML?

Site-ul apare in Directorul Kappa