Băncile europene de dezvoltare investesc 7 mld. dolari într-un proiect de gaze care are „legături cu mafia“

Băncile de dezvoltare ale Europei îşi propun să facă unele dintre cele mai mari investiţii ale lor „ deocamdată de peste 6,8 miliarde de dolari - într-un gazoduct construit de mai multe companii care au sau au avut legături cu cartelurile, cu corupţia şi cu mafia, se arată într-o analiză a asociaţiei ecologiste internaţionale Bankwatch. Proiectul de 3.500 de kilometri „coridorul sudic al gazelor“ este considerat de liderii europeni ca un mijloc de a mări securitatea energetică a UE, notează The Guardian.

Gazoductul ar trebui ca până în 2020 cel târziu să poată aduce gaze naturale din Azerbaidjan în Europa. După ce Comisia Europeană a listat proiectul ca unul „prioritar“, Banca Europeană pentru Investiţii a propus o injecţie de cash record de două miliarde de euro pentru conducta Trans-Adriatică şi una de un miliard de euro pentru Proiectul de Gaze Naturale Trans-Anatolian.

De asemenea, BERD ia în considerare acordarea unui  împrumut de 1,5 miliarde de euro. Trei dintre firmele italiene contractate pentru construirea conductelor de 45 de miliarde de dolari au avut legături cu mafia, potrivit unor procurori italieni.

Doi dintre angajaţii uneia dintre firme au fost condamnaţi la închisoare pentru asociere cu mafia. CE a suspendat temporar vara trecută transferarea unor fonduri regionale de 13,5 miliarde de euro în Grecia după ce autorităţile de acolo au acuzat trei companii care participă la construirea conductelor de implicarea într-un cartel.

Sursa zf.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele stiri

Edit

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • Ultimele stiri
Salvează
Anulează
Reset

Economie

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în 2017Practic Bucureşti (PRBU), companie care are drept obiect de activitate închirierea şi subînchirierea spaţiilor imobiliare, şi-a bugetat pentru 2017 o

Luni, 19 Decembrie 2016 Comentarii

NewsletterPrimeşte HTML?

Site-ul apare in Directorul Kappa