Fondul american Blackstone se uită către investiţii în infrastructură pe fondul unui an record pentru astfel de proiecte

Blackstone Group ar putea crea un nou business de investiţii în infrastructură într-un moment în care sume record sunt direcţionate către fonduri care investesc în porturi, conducte şi alte proiecte publice, scrie Wall Street Journal.

Dacă gigantul de pe Wall Street îşi va pune planul în aplicare, acesta se va alătura mai multor mari firme de investiţii, incluzând Carlyle Group şi Global Infrastructure Partners, care atrag fonduri de infrastructură de ordinul miliardelor de dolari. Blackstone a investit în turnuri de telefonie mobilă în SUA şi Brazilia, a construit o facilitate de export de gaze naturale în Louisiana şi chiar şi un dig în sectorul hidroelectric în Uganda folosind lichidităţi din fondurile sale pentru energie şi situaţii speciale.

Acum, executivii gigantului se gândesc să înfiinţeze o divizie care să-şi asume mai multe astfel de proiecte, potrivit unor surse familiare cu situaţia. Mari investitori ca fonduri de pensii, asigurători şi familii bogate au direcţionat aproximativ 52 mld. dolari către fonduri private de infrastructură în acest an, cel mai ridicat nivel anual înregistrat vreodată, potrivit Prequin. Accelerarea investiţiilor în sector survine pe fondul alegerii lui Donald Trump, acesta promiţând să impulsioneze investiţiile private în infrastructură.

Sursa zf.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele stiri

Edit

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • Ultimele stiri
Salvează
Anulează
Reset

Economie

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în

Practic Bucureşti vrea un profit de 20 mil. lei în 2017Practic Bucureşti (PRBU), companie care are drept obiect de activitate închirierea şi subînchirierea spaţiilor imobiliare, şi-a bugetat pentru 2017 o

Luni, 19 Decembrie 2016 Comentarii

NewsletterPrimeşte HTML?

Site-ul apare in Directorul Kappa