Dobanzile la depozite au coborat si cu un punct procentual de la inceputul anului in unele cazuri, in conditiile in care pe piata monetara interbancara depozitele cu scadente la trei si sase luni afiseaza dobanzi mai mici cu 1-1,5 puncte procentuale decat in toamna anului trecut.

Cele mai ample reduceri au fost operate de bancile grecesti, care au tinut anul trecut foarte sus dobanzile la depozite in ciuda tendintei generale de ajustare a bonificatiilor, pe fondul crizei fiscale din Grecia care le impiedica sa obtina finantare la costuri rezonabile de pe piata interbancara. Alpha Bank, al treilea jucator de pe piata, a anuntat luna trecuta cea mai mare reducere de dobanda, de un punct procentual si plateste in prezent bonificatii cuprinse intre 6% si6,5% pe an.

Piraeus si Emporiki au taiat, de asemenea, 0,75 puncte procentuale din doanzile platite la depozite, iar Bancpost plateste din aceasta saptamana cu 0,6 puncte mai putin pentru sumele atrase de la populatie.

Top dobanzi banci 2011

Banca Transilvania a operat chiar doua reduceri de dobanzi pe parcursul lunii trecute, aplicand o reducere de o jumatate de punct procentual bonificatiilor platite pentru sumele atrase pe 111 zile dupa ce anterior taiase un sfert de punct din dobanzile la depozitele la termen.

Desi dobanzile au coborat spre 6% pe an in multe cazuri, sunt in continuare banci care platesc 8% pe an pentru banii clientilor.

De exemplu, Bank of Cyprus bonfica cu 8% pe an depozitele constituite pe trei luni si cu 7,75% pe an sumele atrase pe sase luni. Si BCR, Garanti, Millennium sau ATE Bank platesc dobanzi de 7,5-7,75% pe an la depozitele pe trei si sase luni. Si depozitele in euro sunt bonificate in continuare cu 4% pe an la banci precum Carpatica sau Bank of Cyprus, chiar daca media la nivelul intregii piete a coborat spre 2% pe an. Chiar BCR, cea mai mare banca locala dupa active, plateste 3,5% pe an la depozitele in euro atrase pe sase luni in cadrul unei oferte promotionale..

 

Sursa: zf.ro

Comentarii  

 
+1 #1 Revista Omniscop 07-09-2011 15:16
tare
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele stiri

Edit

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • Ultimele stiri
Salvează
Anulează
Reset

Finante-Banci

BCR raporteaza un profit net de 603,4 milioane de lei in primul semestru din

BCR a trecut pe profit după primul trimestru al acestui an, când a afişat un rezultat net de 344 milioane de lei (77,1 milioane de euro). La sfârşitul anului 2014,

Duminică, 23 August 2015 Comentarii

Economie

Harta autostrazilor ce vor fi construite pana in

Image - Harta autostrazilor ce vor fi construite pana in

Consilierul primului-ministru, Andreea Paul Vass a postat pe blogul personal raportul "Masuri pentru relansarea activitatii economice", in care se arata ca programul de constructie al autostrazilor cuprinde peste 840 de

Duminică, 26 Iunie 2011 Comentarii

Afaceri

Cine scoate bani din cochetaria romancelor si pasiunea pentru

Orice femeie are macar o pereche de cercei. La care asorteaza un colier. La care asorteaza o bratara. Si, ca sa fie tinuta completa, adauga si un inel. Cochetaria romancelor

Duminică, 26 Iunie 2011 Comentarii

Newsletter



Primeşte HTML?

Site-ul apare in Directorul Kappa